Aften

Ze hebben een doorsnede van ongeveer 4 millimeter maar kunnen aanvoelen als een bult: een aft. De meest mensen hebben af en toe last van aften maar bij sommigen komen deze zweertjes of blaasjes regelmatig voor. Aften verschijnen doorgaans aan de binnenkant van de wangen, lippen of onder de tong en zijn geel of grijzig van kleur. Ondanks dat ze pijnlijk kunnen zijn, zijn aften doorgaans niet schadelijk voor de gezondheid. Evenmin zijn ze besmettelijk.

Ontstaan van aften

Er is geen eenduidige oorzaak aan te wijzen voor het ontstaan van aften. Verschillende factoren kunnen leiden tot zweertjes en blaasjes in de mond. Aften kunnen ontstaan door kleine beschadigingen in het mondslijmvlies door bijvoorbeeld bijten op de tong of wang, scherpe randjes aan een beugel of kunstgebit, het eten van hard of heet voedsel of te hard poetsen en flossen. Maar ook chemotherapie bij de behandeling van kanker kan een oorzaak zijn. Vermoedelijk zijn erfelijke factoren ook van invloed op het krijgen van aften.

Daarnaast kunnen aften voorkomen bij een verminderde weerstand, stress, slechte mondhygiëne of een reactie op bepaalde voedingsmiddelen, ziektes en medicatie.

Behandelen van aften

Aften verdwijnen doorgaans vanzelf na 1 à 2 weken. Bij zweertjes groter dan 4 millimeter doorsnede, kan genezing langer duren. In de tussentijd is het belangrijk om zoveel mogelijk van de zweertjes af te blijven, dus niet bijten of eroverheen schrapen. Bij veel pijn kan een paracetamol helpen. Als aften lang aanhouden of vaak terugkomen en gepaard gaan met koorts, is het verstandig om een arts te raadplegen. Als aften ontstaan door scherpe randjes aan tanden, kiezen, kunstgebit of beugel, kan een tandarts verder helpen. Verder is het belangrijk om de mond goed schoon te houden en te zorgen voor een goede algemene gezondheid. Multi-Oral Gel is een medisch hulpmiddel dat effectief werkt bij aften, wondjes, zweertjes, blaartjes en pijnlijke, geïrriteerde, gezwollen of ontstoken plekjes in de mond.

Multi-Oral Gel

Multi-Oral Gel voorkomt en behandelt problemen van mondweefsel en tandvlees:
  • Verlicht pijnlijke plekjes, aften en irritaties in de mond
  • Behandelt tandvleesinfecties (ontstekingen)
  • Vormt een onzichtbaar werkzaam laagje over tandvlees en pijnlijke plekjes
  • Ondersteunt het natuurlijke genezingsproces
  • Verzorgt en optimaliseert tandvlees en mondslijmvlies
  • Neutraliseert schadelijke bacteriën
  • Is natuurlijk en kan gewoon doorgeslikt worden

Hoe werkt Multi-Oral Gel?

Multi-Oral gel is een geconcentreerde, natuurlijke gel die een onzichtbaar werkzaam laagje vormt over tandvlees en pijnlijke plekken. De gel bevat plantaardige extracten die de mondflora optimaliseren en schadelijke bacteriën op een natuurlijke manier neutraliseren. Multi-Oral Gel verzacht en verlicht geïrriteerd tandvlees, pijnlijke plekken en aften. Bovendien ondersteunt Multi-Oral Gel de natuurlijke genezing van beschadigd weefsel.
Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Klik hier voor meer informatie over Multi-Oral Gel